• Haberler
  • Politika
  • TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum, Anna Luhrmann ve beraberindeki heyet ile görüştü

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum, Anna Luhrmann ve beraberindeki heyet ile görüştü

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum, 'İklim krizi ve iklim krizinin neden olduğu ağır yıkım ve tahribatlar dünyamızı derinden etkilemeye devam ediyor. Son yıllarda baktığımızda sıcaklık rekorları, orman yangınları, sellerde büyük bir krizin eşiğinde olduğumuzu da göstermektedir' dedi.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat  Kurum,  Anna Luhrmann ve beraberindeki heyet ile görüştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum, “İklim krizi ve iklim krizinin neden olduğu ağır yıkım ve tahribatlar dünyamızı derinden etkilemeye devam ediyor. Son yıllarda baktığımızda sıcaklık rekorları, orman yangınları, sellerde büyük bir krizin eşiğinde olduğumuzu da göstermektedir” dedi.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Kurum, Almanya Federal Cumhuriyeti, Avrupa ve İklimden Sorumlu Devlet Bakanı Anna Luhrmann ve beraberindeki heyet ile görüştü. Kurum, çevre ve iklim kriziyle birlikte ortak mücadele iş birliklerini hayata geçirdiklerini belirterek, “İklim krizi ve iklim krizinin neden olduğu ağır yıkım ve tahribatlar dünyamızı derinden etkilemeye devam ediyor. Son yıllarda baktığımızda sıcaklık rekorları, orman yangınları, sellerde büyük bir krizin eşiğinde olduğumuzu da göstermektedir. Geçtiğimiz Temmuz ayına baktığımızda tüm zamanların en yüksek sıcaklıklarını yaşadık. Bugün yaşadığımız gıda krizleri, yüksek enflasyona yol açan kuraklık ve hava olayları kendini her geçen gün daha da hissettirmektedir. Okyanuslara ve denizlere baktığımızda su seviyeleri her geçen gün artmaktadır. İklim değişikliği sebebiyle düzensiz göçler sebebiyle ülkeler etkilenmektedir” ifadelerini kullandı.

Luhrmann, deprem gerçeği ile birlikte karşı karşıya kaldıklarını belirterek, dayanışma için muazzam destekler sağlandığını ifade etti.

Bakmadan Geçme