• Haberler
  • Dünya
  • Rusya, 54 İngiliz Vatandaşına Ülkeye Giriş Yasağı Getirdi

Rusya, 54 İngiliz Vatandaşına Ülkeye Giriş Yasağı Getirdi

Rusya, İngiltere'nin agresif politikalarına karşılık olarak 54 İngiliz vatandaşına ülkeye giriş yasağı uyguladı. Bu yasak kapsamında, aralarında bürokratlar, medya kuruluşları ve yöneticileri ile muhabirlerin bulunduğu bir dizi kişi ve kuruluş yer alıyor.

Rusya, 54 İngiliz Vatandaşına Ülkeye Giriş Yasağı Getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, bu adımı İngiltere'nin Rusya'ya yönelik agresif politikalarına bir misilleme olarak attıklarını belirtti.

Yasak listesine eklenen isimler arasında, Rusya'nın uluslararası spordan dışlanmasını hedefleyen faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı Lucy Frazer, Ukrayna'ya silah tedarikinde bulunmaktan sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Annabelle Goldie ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik tutuklama emri çıkartılmasından sorumlu Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Karim Khan gibi isimler yer alıyor.

Aynı zamanda, Rusya hakkında yalan haberler üretmek ve yaymakla suçlanan BBC, The Guardian ve The Daily Telegraph gibi medya kuruluşlarının yöneticileri ve muhabirleri de yasak listesine dahil edildi. Rusya'nın Ukrayna'daki duruma ilişkin bilgi topladığı ve ilettiği iddia edilen İngiliz özel askeri istihbarat şirketi Prevail Partners'un yöneticileri de yasaklananlar arasında yer alıyor.

Rusya'nın kararına göre, İngiliz PR ajansları olan Halkla İlişkiler Enstitüsü, Uluslararası Halkla İlişkiler Birliği ve Halkla İlişkiler ve İletişim Birlikleri'nin temsilcileri de ülkeye giriş yapamayacak.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar uygulamaya devam etmesi halinde yasak listesini genişletebileceklerini belirtti. Bu adım, Rusya ile İngiltere arasındaki gerilimin devam ettiği bir dönemde geldiği görülüyor.

Bakmadan Geçme