• Haberler
  • Ekonomi
  • Kayseri'de Öğrenci Servis Ücretleri Belli Oldu: En Kısa Mesafe 990 TL

Kayseri'de Öğrenci Servis Ücretleri Belli Oldu: En Kısa Mesafe 990 TL

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, öğrenci servis ücretlerinde yapılan tarife değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kayseri'de Öğrenci Servis Ücretleri Belli Oldu: En Kısa Mesafe 990 TL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay, öğrenci servis ücretlerinde yapılan tarife değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ay, bu değişiklikle ilgili şunları söyledi: "Öğrenci servislerinde yeni fiyat tarifesi Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası tarafından belirlendi. Yeni tarife şu şekildedir: 0-5 kilometre birinci bölge için 990 TL, 0-10 kilometre ikinci bölge için bin 65 TL, 0-20 kilometre üçüncü bölge için bin 125 TL, 0-30 kilometre dördüncü bölge için bin 310 TL, 30 kilometre üzeri her kilometre için 22 TL. Cumartesi günlerinde ilave ücretler ise 1. bölge için 310 TL, 2. bölge için 320 TL, 3. bölge için 335 TL ve rehber öğretmen için 345 TL olarak belirlenmiştir."

Yavuz Ay, çevredeki illerle karşılaştırıldığında Kayseri'nin en uygun fiyatlarla taşımacılık yapılan bir şehir olduğunu vurgulayarak şunları ekledi: "0-5 kilometrelik mesafe için açıklanan 990 TL gibi bir ücretimiz var ki bu oldukça uygun bir fiyat. Genellikle 2. bölgeyi kullanıyoruz ve bu da bin 65 TL şeklinde devam ediyor. Kayseri, çevre illerle karşılaştırıldığında Mersin, Adana, Konya, hatta Nevşehir gibi illeri de içine alarak en uygun taşımacılığı sunan şehirlerden biridir. Bu kararı alırken esnafımızın ayakta kalabilmesini ve vatandaşların alım gücünü göz önünde bulundurduk. Ancak, akaryakıt maliyetlerindeki artış gibi giderlerde bir artış yaşanırsa yarıyıl tatili gibi bir fırsatta tarifeyi güncellemeyi düşünüyoruz."

Ayrıca, Ay, çözüm önerisi olarak yaş sınırlamasının kaldırılması, muayene istasyonlarının kabul edilecek araçları belirlemesi ve servis araçlarının mali yükünün hafifletilmesi gerektiğini belirtti. Son olarak, esnaf ve sanatkarların desteklenmesinin önemine dikkat çekerek, akaryakıta yönelik desteklerin bu işin daha sürdürülebilir hale gelmesine yardımcı olacağını dile getirdi.

Bakmadan Geçme