• Haberler
  • Dünya
  • Gelişmiş Ekonomilere İlişkin GSYH Tahminlerini Düşürdü

Gelişmiş Ekonomilere İlişkin GSYH Tahminlerini Düşürdü

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD, Almanya, Avustralya, Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya ve Kanada ekonomilerine ilişkin ortalama GSYH tahminlerini düşürdüğünü duyurdu.

Gelişmiş Ekonomilere İlişkin GSYH Tahminlerini Düşürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fitch Ratings'ın küresel ekonomik görünüm raporuna göre, bu 10 gelişmiş ülkenin orta vadeli ortalama gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) tahminleri aşağı yönlü revize edildi.

Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki 5 yılı kapsayan orta vadeli GSYH tahminlerinin 10 gelişmiş ülke için düşürüldüğü belirtildi. ABD, Almanya, Avustralya, Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya ve Kanada genelindeki ortalama büyüme tahmininin yüzde 1,3 olarak güncellendiği ifade edildi.

Açıklamada, son yıllarda Kovid-19 salgını ve Avrupa'daki gaz krizi gibi büyük ekonomik şokların, üretkenlik potansiyeli üzerinde kalıcı bir olumsuz etkiye neden olabileceği vurgulandı. Bu etkinin, daha yavaş sermaye birikimi ve iş gücü verimliliği büyümesinin azalması yoluyla hissedileceği kaydedildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, açıklamada yer alan İsveç ile ilgili hususlara değinerek, terörle mücadele kapsamında yapılan iade taleplerinin çoğunun reddedildiğini belirtti. İsveç'ten gelen taleplerin büyük bir kısmının reddedilmesinin yanı sıra, İsveç'in terörle mücadele konusundaki duyarlılığının önemine vurgu yaptı. Tunç, İsveç'in terör örgütü üyelerini iade etme ve yargıya teslim etme konusunda işbirliği yapmasını beklediğini ifade etti.

Fitch Ratings Başekonomisti Brian Coulton ise yaptığı değerlendirmede, en büyük gelişmiş ekonomilerin Kovid-19 pandemisi öncesi düzeye orta vadede dönemeyeceğini belirtti. GSYH tahminlerinin revize edilmesinin, küresel ekonomik görünümün karmaşıklığını yansıttığını ve ülkelerin ekonomik toparlanma süreçlerinin meydan okumalarla karşı karşıya olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Bakmadan Geçme