• Haberler
  • Politika
  • Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

İsrail nükleer silaha sahip olduğunu açıkça ikrar ve itiraf ediyor. Fakat bu konuda ne BM Güvenlik Konseyi ne Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı herhangi bir inceleme başlatmıyor. Bugün İsrail'e ses çıkarmayanların yarın başka ülkelere söyleyecek hiçbir sözü olamaz.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İspanya gibi bir iki vicdan sahibi ülkeyi dışarıda bırakırsak Batılı kurum ve kuruluşlar Gazze’den yükselen feryatlara kulaklarını tamamen tıkadılar. Ateşkes sözcüğünü kullanmaktan bile çekinen bir ürkeklikle, daha doğrusu korkaklıkla karşı karşıyayız."

İsrail'in nükleer silahları meselesinin unutulmasına ve unutturulmasına Türkiye olarak izin vermeyeceğiz.

Filistin’deki mazlumların acısı nasıl bizim acımızda Uygur Türkleri kardeşlerimizin sıkıntısı da bizim sıkıntımızdır. 

İsrail’in 7 Ekim’den beri süren ahlaksız ve alçak saldırıları altında kalan Gazze halkına da bu anlayışla sahip çıkıyoruz. Gazzeli kardeşlerimiz için 800 tona varan yardım malzemesini bölgeye sevk etmiş olduk.

Her kim Türkiye'yi soydaşlarının derdine sırtını dönmekle itham ediyorsa ya gafildir ya cahildir ya da yabancı güçler namına çalışan beşinci kol elemanıdır.

Türkiye olarak Gazze'de akan kanın durması için seferber olmuşken, Batılı güçlerin vicdansızlığını yüzümüz kızararak izliyoruz.

Batı ülkeleri 'ateşkes' sözcüğünü bile kullanmaktan korkuyorlar.

Holokost utancı, Avrupalı liderleri adeta esir almış durumda.

Çocuklara, kadınlara, yaşlılara karşı modern savaş araçlarının tamamını kullanan İsrail ve onu destekleyenler, insanlık vicdanı nezdinde yargılanacaktır.

İsrail'in ne kadar uğraşırsa uğraşsın antisemitik yaftası vuramayacağı tek ülke Türkiye'dir. Türkiye'nin geçmişinde böyle bir utanç lekesi göremezsiniz.

Karabağ'ın gönlümüzdeki yeriyle Gazze'nin gönlümüzdeki yeri aynıdır.

Yılbaşından bu yana bir kısmı elebaşı seviyesinde yaklaşık 2 bin teröristi etkisiz hale getirdik.

Son olarak bir üsteğmenimiz şehit oldu, kendisine rabbimden rahmet diliyorum. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

(Selden etkilenen iller) Devletimiz afetzede kardeşlerimizin yanındadır. Zarar tespit çalışmalarımız hızla tamamladıktan sonra destek ödemelerini yapacağız.

Bakmadan Geçme