AUKUS paktının hedefindeki ülke Çin

ABD, İngiltere ve Avustralya ittifakı (AUKUS), nükleer denizaltıların ardından hipersonik silahların geliştirilmesi konusunda bir anlaşmaya vardı.

AUKUS paktının hedefindeki ülke  Çin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anlaşma kapsamında üç ülke birlikte hipersonik füzeler geliştirmek için güçlerini birleştirecek.

AUKUS paktının kapsamı giderek genişliyor. Avustralya’ya nükleer denizaltı teknolojisinin sağlanmasının ardından Asya-Pasifik bölgesinde Çin’in giderek artan askeri genişlemesine karşı hipersonik füzeler geliştirilecek.

ABD, Çin’in hipersonik füze teknolojisinde kendisinden önde olduğunu kavrayarak bu alandaki çalışmalarını hızlandırıyor. Çin hipersonik füzelerle yüzlerce kez başarılı testler gerçekleştirdi. ABD ise bugüne kadar yaklaşık bir düzine test gerçekleştirdi ve çoğu başarısız oldu.

ABD İndo-Pasifik Komutanlığı’nın başında bulunan Amiral John Aquilino, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada ABD ve Avustralya’nın uzay ve siber alanda iş birliğini genişleteceğini açıklamıştı.

“Hipersonik füzeleri tanımlama ve takip etme ve bunlara karşı savunma yeteneği geliştirmek gerçekten kilit öneme sahip.

AUKUS paktının hedefindeki ülke olan Çin ise konuyla ilgili oldukça sert bir açıklama yaptı.

Çin’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi, anlaşmanın “dünyanın geri kalan bölgelerini Ukrayna’daki gibi bir çatışmaya sürükleyebileceği” konusunda AUKUS paktını uyardı.

Bakmadan Geçme