• Haberler
  • Dünya
  • Arap ülkelerinin Gazze'de ateşkes için İsrail ile normalleşmeyi içeren bir plan üzerinde çalıştığı iddiası

Arap ülkelerinin Gazze'de ateşkes için İsrail ile normalleşmeyi içeren bir plan üzerinde çalıştığı iddiası

İngiltere merkezli Financial Times, Arap ülkelerinin Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması için Suudi Arabistan ve diğer ülkelerin İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesini içeren bir plan üzerinde çalıştığını iddia etti.

Arap ülkelerinin Gazze'de ateşkes için İsrail ile normalleşmeyi içeren bir plan üzerinde çalıştığı iddiası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İngiltere merkezli Financial Times, Arap ülkelerinin Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması için Suudi Arabistan ve diğer ülkelerin İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesini içeren bir plan üzerinde çalıştığını iddia etti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 104 gündür devam ederken, İngiltere merkezli Financial Times, ortaya ilginç bir iddia attı. Haberde, Arap ülkelerinin Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması için Suudi Arabistan ve diğer ülkelerin İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesini içeren bir plan üzerinde çalıştığını iddia edildi.

Planın Filistin devletinin kurulmasını da kapsadığı öne sürülen haberde, plan kapsamında ABD ve Avrupa ülkelerinin de aynı zamanda Filistin devletini resmen tanıyacağı ve Birleşmiş Milletler’e tam üyeliğini desteklemeyi de kabul edeceği belirtildi.

Bakmadan Geçme