Ticaret Bakanlığı, Togg İlanlarında Yasa Dışı Uygulamalara Karşı Denetimleri Sıkılaştırıyor

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'Togg'la alakalı olarak milli duyguları sömürmek maksadıyla, sıfır fiyatının üzerinde satış yapmaya çalışanlara asla taviz verilmeyecek, küresel markamızın itibarını zedeleyecek girişimlere göz yumulmayacak' denildi.

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı, yerli ve milli otomobil projesi Togg ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, son zamanlarda ilan sitelerinde Ticaret Bakanlığı'nın otomotiv sektörüne yönelik aldığı karar ve tedbirlere aykırı şekilde bazı ilanlar ve şikayetler tespit edildiğini belirtti.

Açıklamada, Ticaret Bakanlığı'nın otomotiv sektöründeki denetimlerinin devam ettiği ve ikinci el araçlarla ilgili fahiş fiyat talepleri, sıfır araçlarda stokçuluk, sıfır araçlar için ekstra ödemeler gibi yasa dışı uygulamalara karşı sıkı denetimler yaptığı vurgulandı. Bakanlığın çalışmaları sonucunda yasa dışı araç ilanlarında büyük ölçüde azalma kaydedildiği, stoklanmış yeni araçların piyasaya sürüldüğü ve araç fiyatlarının düşmeye başladığı ifade edildi. Ticaret Bakanlığı, normal ticaret koşulları sağlanana kadar denetimlerin ve takiplerin devam edeceğini belirtti.

Açıklamada, ilan sitelerinde normal fiyatlarla ilan verip telefon görüşmelerinde yüksek fiyat talep eden kişilere karşı da şikayetler doğrultusunda tespitler yapıldığı ve yasal işlemlerin uygulandığı aktarıldı.

Bu çerçevede, Türkiye'nin gururu olan milli otomobil projesi Togg'un itibarının korunması gerektiği vurgulanarak, sıfır fiyatının üzerinde satış yapmaya çalışanlara taviz verilmeyeceği ve manipülatif girişimlere göz yumulmayacağı belirtildi. Togg'un sadece otomotiv piyasasındaki dengeye katkı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda stratejik bir değer olduğu vurgulandı.

Son olarak, Togg ile ilgili manipülatif ve yanıltıcı faaliyetlere karşı Ticaret Bakanlığı'nın gerekli yasal yaptırımları uygulayacağı ve caydırıcı tedbirler alacağı ifade edildi.

Bakmadan Geçme