Suudi Arabistan ile Suriye ticaret yetkilileri ekonomik işbirliğinin yeniden başlaması için anlaştı

ABD'nin bölgesel müttefiklerinin vekalet savaşının başarısızlığa uğramasıyla Arap Birliği'ne geri dönen Suriye, petrol zengini Suudi Arabistan'la savaşın yaralarını sarmak açısından önemli bir uzlaşıya vardı. Suudi Arabistan ile Suriye arasındaki ekonomik ortaklık, ticaret ve yatırım faaliyetlerinin yeniden başlaması yönünde açıklama yapıldı.

TAKİP ET

Çin'in arabuluculuğunda Suudi Arabistan-İran normalleşmesi ve Arap Birliği'nin Suriye'yi yeniden kucaklamasının Ortadoğu çapında yarattığı etki kapsamında Suudi Arabistan ile Suriye ekonomik işbirliğini yeniden başlatma konusunda uzlaşıya vardı.
Ticaret odaları arasında anlaşma

Anlaşma, pazartesi günü Riyad'da düzenlenen Arap-Çin İş Konferansı oturumuna paralel Suudi Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Hasan el Huvaizi ile Suriyeli mevkidaşı Muhammed el Lahham arasında yapılan görüşmede sağlandı.

Yatırım vurgusu
Suudi devlet medyasının haberine göre Huvaizi ile Lahham, ticaret heyetlerinin karşılıklı ziyaretler düzenlemesi, ülkelerin ekonomilerine yatırım fırsatları sağlanması, ekonomik forumlar düzenlenmesi ve ikili işbirliğinin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakmadan Geçme