Rusya, ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nin birinci ve ikinci sekreterini istenmeyen kişi ilan etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nin birinci ve ikinci sekreterini istenmeyen kişi ilan edildiğini duyurdu.

TAKİP ET

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nde görevli birinci ve ikinci sekreterleri istenmeyen kişi ilan etti. Rusya Dışişleri, ABD'nin Moskova Büyükelçisi Lynn Tracy'nin bakanlığa çağrıldığını ve elçilikte görevli Birinci Sekreter Jeffrey Sillin ile İkinci Sekreter David Bernstein'ın diplomatik statülerine uygun olmayan eylemler gerçekleştirdiğini belirterek Tracy'e resmi bir nota verdi.

Bakanlık, bu iki diplomatın Rusya vatandaşı Robert Şonov ile gizli işbirliği yapmakla suçlandığını, Rusya'nın ulusal güvenliğine zarar verme amacı taşıyan görevler üstlendiğini ve bu nedenle hukuka aykırı faaliyetlerde bulunduklarını ifade etti. Sillin ve Bernstein, Rusya tarafından istenmeyen kişi ilan edildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'li diplomatları ülkeden ayrılmaları için 7 günlük bir süre verdiğini açıkladı.

Ağustos ayının sonunda, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), ABD'nin Vladivostok Başkonsolosluğu'nun eski çalışanı olan Şonov'un ABD Büyükelçiliği'ne muhbirlik yaptığını ve Moskova'daki yasa dışı faaliyetlerine son verildiğini açıklamıştı. FSB'nin yayınladığı bir videoda Şonov, ABD'nin Moskova Büyükelçiliği çalışanları Jeffrey Sillin ve David Bernstein'ın kendisine verdiği görevleri maddi ödül karşılığında yerine getirdiğini ifade etmişti.

Bakmadan Geçme