Memur ve memur emeklisi maaş zammında ilk aşama tamamlandı

Milyonlarca kamu görevlisinin büyük bir merakla beklediği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'nin önceden yapılan ön müzakere süreci sona erdi. Kamu işveren heyeti, ilk teklifini 14 Ağustos tarihinde sunmayı planlıyor.

TAKİP ET

2024-2025 yıllarında memur ve memur emeklilerinin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri ilk aşamasını başarıyla tamamladı. Toplu sözleşme görüşmelerinde, Memur-Sen ve ona bağlı sendikaların Kamu İşveren Heyeti'ne sunduğu teklifler ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Komisyon çalışmaları sırasında, 11 hizmet koluna özgü teklifler ile genel teklifler masaya yatırıldı ve kamu görevlilerinin talepleri ve beklentileri titizlikle incelendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik'in katıldığı toplu sözleşme komisyon çalışmaları, Memur-Sen'in genel tekliflerinin görüşülmesiyle sona erdi.

Toplu sözleşme sürecinin bir sonraki aşamasında, komisyon çalışmalarında ortaya çıkan raporlar ışığında teklifler detaylı bir şekilde müzakere edilecek. Müzakere süreci 9 Ağustos'ta başlayacak ve 12 Ağustos'ta sona erecek. Kamu İşveren Heyeti'nin ilk teklifini sunacağı tarih olarak 14 Ağustos belirlendi.

Toplu sözleşme görüşmelerinin ilerleyen aşamalarında, 15 Ağustos'ta genel tekliflerin müzakerelerine geçilecek ve hükümetin ikinci teklifinin ise 17 Ağustos tarihinde sunulması bekleniyor.

Bakmadan Geçme