Emekli maaşları için çalışmaya başladık

Türkiye'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

TAKİP ET

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi öncesinde yapılan açıklamada, hükümetin emekli maaşları konusundaki çalışmalara hız verdiği belirtildi.

Bugün düzenlenecek olan 7. Toplu Sözleşme Görüşmelerinde, 2024 ve 2025 yıllarındaki maaş zamlarına ilişkin hükümetin yeni teklifinin memur ve memur emeklileri tarafından öğrenileceği ifade edildi. Ancak Haziran ayında %25 zam alan işçi emeklilerinin, 2024 yılı zam oranlarını öğrenmek için bir süre daha beklemeleri gerekecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşları konusundaki çalışmaları değerlendirirken, "Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan'ın bu açıklamaları, emekli kesimin beklentilerine yönelik hükümetin taahhütlerini sürdüreceğini ve emekli maaşları konusundaki çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Bakmadan Geçme