Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı

Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5 bin 500 liraya kadar cihaz desteği vereceğiz.

TAKİP ET

Ülkemizi dünyada hak ettiği yere getirmenin mücadelesini veriyoruz. Son toplantımızdan bu yana özellikle dış politikada yoğun bir gündemimiz vardı.

Temel hedefimiz yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı önceleyen politikalarla sürdürülebilir büyümeyi sağlamaktır.

Türkiye'yi büyütmek ve güçlendirmek, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun hepimizin ortak gayesidir.

Ülkemizin her bir ferdini Orta Vadeli Program'a destek olmaya davet ediyorum.

Cumhur İttifakı olarak yeni yasama döneminde ülkemizi sivil ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşturmak için çabalarımızı sürdüreceğiz.

Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5 bin 500 liraya kadar cihaz desteği vereceğiz.

Bu destekle cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4'üne bilgisayarlar için ise piyasaya fiyatının yüzde 16,7'sine kadar bir tutarda destek sağlayacağız.

18 yaşına giren tüm gençlerimize de bir yıl süreyle genç kart vereceğiz. Bu kartın sahibi tüm gençlerimiz kültürel etkinliklerden ücretsiz faydalanabilecek.

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz.

Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız, bunu pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacağız.

Karabağ'daki Ermenilere yönelik insani tavır her türlü övgünün üzerinde.

Türkiye, bölgenin kalıcı barışa kavuşması için üzerine düşeni yapmaktan çekinmemiştir. Bundan sonra da çekinmeyecektir.

Otomobil piyasasındaki balonu gördüğünüz gibi söndürdük.

İlan sitelerini 1 Kasım'dan itibaren sahte ilanlardan mesul tutuyoruz. Yanıltıcı ilan verilmesi veya bu konuda zafiyet gösterilmesi halinde 100 bin liraya kadar ceza vereceğiz.

Bakmadan Geçme