Asya Yeşil ve Düşük Karbonlu Kalkınma Yuvarlak Masa Toplantısı gerçekleşti

2023 Asya Yeşil ve Düşük Karbonlu Kalkınma Yuvarlak Masa Toplantısı Çin'de düzenlendi.

TAKİP ET

2023 Asya Yeşil ve Düşük Karbonlu Kalkınma Yuvarlak Masa Toplantısı Çin'de düzenlendi.

State Power yatırım şirketinin ev sahipliğini yaptığı 2023 Asya Yeşil ve Düşük Karbonlu Kalkınma Yuvarlak Masa Toplantısı 7 Eylül'de Wuzhong'da düzenlendi. Bangladeş, Kazakistan ve Çin'in de aralarında bulunduğu 9 ülkeden enerji otoriteleri, önde gelen işletmeler, araştırma kurumları ve endüstri kuruluşlarından üst düzey liderler ve temsilcileri temiz enerji teknolojisi inovasyonu ve uygulaması ile Asya temiz enerji işbirliği ve gelişimi gibi konularda derinlemesine fikir alışverişinde bulundu ve görüşmeler gerçekleştirdi.

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) Genel Müdürü Francisco La Camera, IRENA'ın yerleşik Temiz Enerji Dönüşüm Çerçevesini desteklemek, optimize etmek ve temiz enerji dönüşümünün desteklenmesine aktif olarak katkıda bulunmak için Asya ülkeleriyle işbirliğine devam edeceğini söyledi.

Dönemin Dış Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Bakanlığının eski bakan yardımcısı ve Çin'in DTÖ üyeliği için baş müzakereci Long Yongtu, yeşil enerji alanında Çin'in yaptığı yatırımların küresel düşük karbonlu ve yeşil kalkınmanın gerçekleşmesinde büyük önem taşıdığını söyledi.

SPIC Başkan Yardımcısı Chen Haibin, grubun Türkiye, Kazakistan, Moğolistan ve diğer ülkelerle işbirliği yaptığını ve enerji işbirliğinde iyi sonuçlar aldığını söyledi.

Bakmadan Geçme