Almanya, Keyif Amaçlı Esrar Kullanımını Yasallaştırıyor

Almanya'da Bakanlar Kurulu, sınırlı düzeyde esrar kullanımını yasallaştıran bir tasarıyı onayladı.

TAKİP ET

Tasarı, parlamentodan da onay alarak yetişkinlerin 25 grama kadar esrar bulundurmasına, en fazla üç bitki yetiştirmesine veya esrar kulüplerinden satın almasına izin verecek.

Başbakan Olaf Scholz'un liderliğindeki merkez sol hükümet, yeni yasanın karaborsayı engelleyeceğini, kullanıcıları kontamine esrardan koruyacağını ve adalet sisteminin iş yükünü hafifleteceğini umuyor.

Tasarının parlamentoda kabul edilmesiyle, Almanya Avrupa'da en liberal esrar yasalarına sahip ülkelerden biri haline gelecek.

Ancak, bu hamlenin marihuana kullanımını artırabileceği ve yeni yasanın yetkililer için daha fazla sorun yaratacağı endişeleriyle sert bir muhalefet de bulunuyor.

Mart ayında Birleşmiş Milletler'in narkotik gözlemcisi, hükümetlerin eğlence amaçlı esrar kullanımını yasallaştırma adımlarının tüketimi artırabileceğini ve esrarla ilgili sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Scholz hükümeti, halk sağlığına dikkat ederek, küçüklerin korunmasını sağlamak ve karaborsa üzerindeki etkileri değerlendirmek amacıyla belirli bölgelerde sınırlı sayıda ticari eğlence amaçlı lisanslı mağaza açmayı planladığını açıkladı.

Bakmadan Geçme