Alman vergi mükellefi, cebinden çıkan Baerbock'un güzellik, Dışişleri'nin eğlence masrafına isyanda

Almanya'da 'trafik lambası' koalisyon hükümetinin Yeşiller'den Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, vergi mükelleflerine ödettiği kişisel bakım harcamaları ve bakanlığının eğlence harcamaları yüzünden eleştiri oklarının hedefinde.

TAKİP ET

Bild gazetesi, Almanya'nın federal bakanlıklarının yalnızca yılın ilk yarısında kuaförler, makyözler, güzellik uzmanları ve fotoğrafçılara yaptığı harcamaların yaklaşık yarım milyon euroyu bulduğunu duyurdu. Bunun, dışarıdan alınan hizmetlere harcanan para olduğu, bu tür hizmetler için kadrolu çalışanlara yapılan masrafları içermediği belirtildi.

Bilginin, siyasi yelpazenin popülist sağ ucundan Almanya için Alternatif (AfD) partisinin soru önergesine Sosyal Demokrat Partili (SPD) Başbakan Olaf Scholz'ın sözcüsünün bu hafta verdiği yanıttan edinildiği kaydedildi.

Buna göre 1 Ocak - 20 Haziran 2023 tarihleri ​​arasında federal bakanlıklarda hizmet sağlayıcılara yapılan ödemelerin maliyeti 452 bin 354 bin euroya (brüt) ulaştı. Bu toplama seyahat veya malzeme için ek ücretler dahil edilirken, heyet gezilerinin seyahat masrafları dahil edilmedi.

Baerbock'un geçen yılki güzellik masrafları: 136 bin 552 euro
Almanya'nın Ukrayna'ya sınırsız destek, Rusya'ya sınırsız yaptırım politikalarının mimarı olarak Eylül 2022'de "Evet, vatandaşlarımız acı çekiyor, ama acı çekmek zorunda kalacaklar, çünkü ne olursa olsun Ukrayna'yı destekleyeceğiz" açıklamasında, Ocak 2023'te "Rusya ile savaştayız" itirafında bulunan, geçen hafta sunduğu Çin stratejisi belgesiyle Alman şirketlerine Çin'le iş yapmayı kesmeleri için gözdağı veren Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un ise kabinenin en çok harcayan üyesi olduğu ortaya çıktı.

Bakmadan Geçme