• Haberler
  • Ekonomi
  • Altın, Swap Yatırımcılarının Yeni Faiz Artışı Beklentileriyle Düşüş Trendinde

Altın, Swap Yatırımcılarının Yeni Faiz Artışı Beklentileriyle Düşüş Trendinde

Altın fiyatları, ABD'de swap yatırımcılarının önümüzdeki dönemde bir faiz artışı ihtimalini yüksek fiyatlaması sonucu Haziran ayının sonlarından bu yana görülen en düşük seviyeye yakın seyrini sürdürüyor.

Altın, Swap Yatırımcılarının Yeni Faiz Artışı Beklentileriyle Düşüş Trendinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD perakende satış verilerinin beklentileri aşan bir şekilde gelmesi ve bu durumun Fed'in bu yıl içerisinde yeni bir faiz artışı yapma olasılığını artırması, tahvil getirilerinin yükselmesine neden oldu ve bu da altının değer kaybetmesine yol açtı.

Şu an itibarıyla, spot altın ons başına 1.905 dolar seviyesinde işlem görüyor. Gram altın ise ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanarak 1.660 TL seviyesinden alıcı buluyor.

Çeyrek altın 2.721 TL'den, Cumhuriyet altını ise 10.983 TL'den satılıyor.

Salı günü açıklanan perakende satış rakamları, Fed'in parasal sıkılaştırmaya devam etme ihtiyacını güçlendirerek ABD tahvil getirilerinde bir yükselişe yol açtı.

Artan faiz oranları ve tahvil getirileri, geleneksel olarak altın ile olumsuz bir ilişkiye sahiptir.

Swap yatırımcıları, bu yıl içerisinde başka bir Fed faiz artışı ihtimalini yüzde 50'nin üzerinde değerlendirdi. Bu fiyatlamalar, 29 Haziran'dan bu yana ilk defa ons başına 1.900 doların altına düşen altının kayıplarını sınırlamada yardımcı oldu.

Değerli metal, Mart ayının ortalarından bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdi.

Bakmadan Geçme