• Haberler
  • Politika
  • ABD'de faaliyet gösteren düşünce kuruluşu temsilcileriyle Türkevi'nde toplantı yaptı.

ABD'de faaliyet gösteren düşünce kuruluşu temsilcileriyle Türkevi'nde toplantı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de faaliyet gösteren düşünce kuruluşu temsilcileriyle Türkevi'nde toplantı yaptı.

ABD'de faaliyet gösteren düşünce kuruluşu temsilcileriyle Türkevi'nde toplantı yaptı.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rusya-Ukrayna savaşının adil bir barışla sonuçlanması için çaba sarf ediyoruz. 

Tüm çatışma alanlarında kalıcı barışın tesisi ve Türkiye’nin dostlarının sayısını artırma amaçlarıyla diplomasiye öncelik vermeye devam edeceğiz. 

Türkiye-ABD ilişkilerinin gelişmesinden memnuniyet duyuyoruz. 

ABD ile işbirliğimizin gelişmesinden memnuniyet duyuyoruz. Biden'la görüşmelerde tıkanıklıkların önemli kısmını aştık, temaslarımızı artırma kararı aldık.

Bölgemizde yaşanan her gelişme iyi terörist-kötü terörist ayrımının ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor. Teröristle müzakere olmaz, dostluk, ortaklık kurulmaz. Terörle ancak mücadele edilir.

PKK, FETÖ, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleri ile ayrımsız mücadele ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine onurlu geri dönüşleri gibi konularda uluslararası dayanışma artırılmalı.

BM ve diğer uluslararası kuruluşların reforma tabi tutulması gerekiyor.Tüm bu gelişmelerin “dünya beşten büyüktür” tespitinin teyidi anlamına geliyor.

İslam düşmanlığı, ırkçılık ve kutsallara yönelik saldırılar arttı. Herkesi bu çirkin olaylara tepki göstermeye çağırıyoruz.

Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin canlandırılmasında AB'nin tavrı belirleyici olacak.

Suriyeli sığınmacıların güvenli ve gönüllü geri dönüşünü teşvik ediyoruz. 600 bine yaklaşan sayıya kalıcı konutların bitmesiyle 1 milyon kişi eklenecek.

Gizli açık kısıtlamalara rağmen savunma sanayiinde küresel oyuncu haline geldik. 2023’ün ilk yarısında savunma ihracatı 2 milyar 400 milyon dolara ulaştı.

ABD ile güvenlikten ticarete çok boyutlu ilişkilerimiz var. ABD'nin Türkiye'deki yatırımlarının artırması bizim ciddi manada beklentimizdir.

Türkiye olarak salgın dönemini başarılı bir şekilde atlattık. Bazı ülkeler içine kapanık politikalar geliştirdiler ama bizde böyle bir şey söz konusu değildi. Salgın döneminde 161 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi destek gönderdik.

Putin ile tahıl koridorunu yeniden işletmeyi konuştuk. Koridordan Afrika ülkelerine çok daha fazla tahıl gitmeli.

Önemli bir NATO üyesiyiz. Biz üzerimize düşen her görevi yerine getiriyoruz.

Sera gazı emisyonları oldukça düşük olan Türkiye, Paris İklim Anlaşması hedeflerine en fazla katkı sağlayan ülke konumunda. Dünyada örnek gösterilebilecek ülke konumundayız.

Türkiye olarak bizim mültecilere bakışımız çok farklı. Bugüne kadar ne yaptıysak bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

(Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesi) Atacağımız böyle bir adımla yeni bir dünyayı inşa etme fırsatını bulacağız.

Bakmadan Geçme